Skip to content
14/10/2020

Výskyt koronaviru ovlivnil nábor v Šenově

Dne 11. 9. 2020 uspořádal SK Šenov celodenní nábor, který se konal od 9 do 18 hodin pod názvem „Šenov a okolí v pohybu.“

Náborové letáčky a také letáčky z FAČR dostaly všechny školy v okolí – v Radvanicích, Bartovicích, Vratimově, Horních Datyních, Havířově a samozřejmě v Šenově. Stejné letáčky byly také rozmístěny ve všech uvedených městech, na autobusových zastávkách nebo na tabulích určených pro reklamy a sportovní akce. Dále byly uveřejněny v místním Oběžníku města Šenov. Reklama na nábor byla také umístěna na sociálních sítích, Instagramu a Facebooku. V tomto ohledu hodně pomohlo i město Šenov, které zveřejnilo reklamu na nábor na městském facebookovém serveru.

Bohužel, z důvodu vyhlášeních omezení z důvodu výskytu nemoci Covid-19, se situace zkomplikovala. Většina škol odmítla žáky s ohledem na nařízení ministerstva zdravotnictví uvolnit, i když byl nábor na fotbalovém hřišti výborně připraven a bylo slunečné počasí. Celé hřiště navíc bylo rozděleno na dvě samostatné poloviny.

Většina dětí dorazila odpoledne, dokonce i malé děti ze školky, které mají 6 let. Jednotlivá stanoviště měli na starosti starší žáci SK Šenov, převlečení do dresů SK Šenov, kteří předváděli fotbalovým nováčkům, jak daný úkol zvládnout. Většina zájemců si chtěla vyzkoušet všechna stanoviště a pak se mohli sami rozmyslet, jestli budou chtít zkusit také pondělní trénink. V jejich přemýšlení byli ještě motivováni malými dárky, např. bonbóny, fotbalovými samolepkami nebo gumovými náramky od FAČR.

Nakonec se nábor vydařil a všichni byli spokojeni. Celkem dorazilo 63 dětí. Po konečném sečtení a vyhodnocení zápisků všech 6 trenérů jsme zjistili, že hned v pondělí 14. 9. 2020 se tréninků zúčastní 26 nových hráčů z různých věkových kategorií od ročníku 2005 až po ročník 2015. Děkujeme tímto všem dětem i rodičům, kteří přišli na nábor, všem mladým hráčům SK Šenov, kteří během náboru pomáhali, trenérům a samozřejmě také městu Šenov za podporu.