Skip to content
14/10/2021

Fotbalový nábor v Třešti nepřekazilo ani deštivé počasí

TJ Slavoj Třešť opět uspořádalo nábor v rámci akce #mesicnaboru a i když musel být rozdělen do dvou dnů, povedl se na výbornou.

Fotbalový nábor v Třešti byl nakonec kvůli počasí rozdělen na dvě části. První se konala v původním termínu v pátek 24. září 2021 pro předškolní děti z Mateřské školy Třešť a druhá část se odehrála o týden později 1. října 2021 pro děti z prvního ročníku Základní školy Třešť.


Na začátku byly děti a učitelé přivítáni moderátorem s obecnými informacemi ohledně náboru, ohledně fotbalu a trénovaní a nakonec stručně seznámeny s časovým rozhraním celé akce. Děti se rozdělily na skupiny po 10 dětech a šly na hřiště. Hrací plocha byla rozdělena na 6 hracích ploch s jednotlivými hrami/soutěžemi. U každé hry stál jeden patron a dětem hru, popřípadě soutěž, vysvětlil a aktivně se s dětmi do hry zapojil. Děti byly velmi spokojeny a velice aktivně se do her zapojovaly. Zdravá soutěživost a radost z her z nich byla patrná na první pohled. Na každé stanoviště bylo vyměřeno 10 minut a tedy her si děti užily celou hodinu. Obecně na akci, pro každou ze škol, byly vyměřeno přibližně 2 hodiny.

Nakonec děti dostaly dárkové předměty od FAČR, dále pak informace a kontakty ohledně času jejich trénovací jednotky a v neposlední řadě pití a sladkosti jako odměnu za odvedený „trénink“. Ohlasy od dětí, učitelů a rodičů byl velmi, velmi pozitivní.