Skip to content
11/10/2021

​Fotbalový nábor v Polici pomohl obnovit dětský tým

I na malé vesnici se dějí velké věci! Díky akci #mesicnaboru se v obci Police podařilo znovu od roku 2008 obnovit dětský fotbalový tým.

Obec Police se nachází na hranici tří krajů (Vysočina, Jihomoravský a Jihočeský kraj) a má okolo 340 obyvatel. Fotbalový klub zde funguje od roku 1996 a současný starosta obce Police a radní kraje Vysočina Karel Janoušek založil roku 2000 tým starších žáků, který se v Polici podařilo udržet pouze do roku 2008 z důvodů nedostatku dětí. Letošní rok se nadšený fotbalista Josef Kvapil společně se svou rodinou rozhodl, že přivede vesnické děti k nejdostupnějšímu sportu, tedy fotbalu. Oslovil Grassroots trenéra Michala Pacholíka o pomoc. Společně se domluvili a uspořádali fotbalový nábor pro místní ZŠ a MŠ Police a pozvali i nedalekou školu ZŠ Lubnice.

Nábor se konal 16.9. 2021 na fotbalovém hřišti v Polici, kde si trenéři pod vedením Michala Pacholíka připravili pro malé nadšené sportovce sportovní odpoledne. Pro děti bylo nachystáno 10 stanovišť, na kterých si mohly vyzkoušet házení, chytání, skákání, vedení míče, střílení, driblování a další pohybové a koordinační hry.

Po velmi kladně hodnoceném náboru ze strany školy, dětí i rodičů se podařilo FC Polici opět vybudovat dětský fotbalový tým. Vyplněnou přihlášku přineslo nazpátek 31 dětí ve věku od 4 do 13 let. Děti jsou nadšené a trénují 2x týdně, těší se na účast v zimní lize, prázdninový týdenní kemp, či jarní výlet za profesionálním klubem.
FC Police děkuje Grassoots trenérovi Michalu Pacholíkovi, Základní a Mateřské škole v Polici, obci Police, Základní škole v Lubnici, trenérům, a především rodičům nových členů fotbalového klubu, za podporu nadějného týmu.

Vyjádření Grassroots trenéra OFS Třebíč Michala Pacholíka:
"Byl jsem velmi nadšen, když mě oslovil pan Josef Kvapil s myšlenkou založení dětského fotbalového týmu v obci Police. V dnešní době je velmi obtížné sehnat dobré a nadšené trenéry, kteří obětují svůj volný čas dětem. Společně jsme zorganizovali fotbalový nábor, na který přišlo okolo 40 dětí. Překvapilo mě, že po tomto náboru se podařilo zaregistrovat 31 dětí. Jde vidět, že pohyb dětem chyběl a mají z něho radost. Trenérům přeji co nejvíc sportovních úspěchů a nadšených fotbalistů."