Skip to content
21/9/2021

Fotbalového odpoledne v Chrudimi se zúčastnili jak kluci, tak holky

Nabitý sportovní program přilákal na stadion v Chrudimi velký počet dětí, které si kromě fotbalových dovedností odnesly i drobné suvenýry.

V pondělí 13.9. od 17.00 proběhla na hřišti v Chrudimi v rámci Měsíce náborů FAČR náborová akce pro chlapce spolu s Dnem dívčího fotbalu pro holky. Za spolupráce klubů SK Rváčov a MFK Chrudim s pomocí OFS Chrudim a KFS Pardubice se za hezkého počasí sešlo 32 děvčat a 26 chlapců. Akce se zúčastnily děti ze 3 základních škol z Chrudimi.

Na úvod děti, rodiče a trenéry v areálu přivítal předseda OFS Chrudim pan Aleš Meloun a okresní GTM trenér mládeže Jan Uhlíř. Poté se představili garanti jednotlivých stanovišť, kterými byli trenéři z klubů MFK Chrudim a FK Pardubice. Vedle prohlídky zázemí fotbalového klubu a fotbalových hřišť bylo pro děti připraveno šest stanovišť, kde si vyzkoušely slalom s míčem, trefování branek, opičí dráhu, fotbálek, přetah lanem, přenášení míčků, přeskoky překážek a mnohé další. Zbyl také čas na neorganizované proběhnutí po hřišti a otázky ohledně samotné organizace chodu malého i velkého klubu a průběhu tréninkového procesu.

Každé z dětí si odneslo domů sladkost, náramek, stolní hru, triko, kartičky fotbalistů, plakáty a zvací dopis pro rodiče.
Celá akce se vydařila díky zájmu a vstřícnému přístupu všech zúčastněných, krásnému počasí a celkově velmi přátelskému
prostředí. Za přípravu celého podvečera a materiální zabezpečení akce patří všem organizátorům velké poděkování.