Skip to content
30/5/2019

V Březnu byly děti v neustálém pohybu

Fotbalová akce podporovaná Fotbalovou asociací České Republiky poprvé zavítala na fotbalové hřiště do Března u Chomutova.

V úterý 14. května 2019 se v dopoledních hodinách sešly děti z mateřských školek Března a Droužkovica a prvního stupně základní školy Březno. Celkem se dopolední akce zúčastnilo 109 dětí a 9 pedagogů MŠ a ZŠ. Pro děti bylo připraveno celkem deset stanovišť, kde si mohly vyzkoušet různé pohybové hry, například hru na mrazíka, bažinu plnou krokodýlů, škatulata batulata hejbejte se, bitvu o pirátský poklad nebo hru na zvířata.

Vyzkoušely si také různé soutěže jako fotbal 1:1, hod míčkem na cíl, fotbal s gymnastickým balónem a různé prolejzačky. Všechny stanoviště měly hlavní a pomocnou disciplínu, aby děti nemusely čekat, až na ně přijde řada. Cílem bylo, aby byly neustále v pohybu. Odměnou za jejich snažení byly drobné upomínkové předměty - sladkosti, nápoje, medaile, balónky, náramky, které pro ně připravil TJ SOKOL a FAČR.

Akci připravil Grassroots trenér mládeže FAČR, Marek Nezbeda a 13 patronů – koordinátorů stanovišť. Akci také spoluorganizovali GTM FAČR Jan Štefko a Jan Kučera – trenér mládeže Březno. Plakáty o akci Měsíc náborů byly umístěny v MŠ Březně a Droužkovice a ZŠ v Březně.