Skip to content
31/5/2019

V areálu TJ Sokol Tovačov bylo pro děti připraveno mnoho stanovišť

V pátek 24. 5. 2019 se oddíl kopané TJ Sokol Tovačov stal po třech letech opět spolupořadatelem celorepublikové akce Můj první gól – Měsíc náborů, kterou zaštítila Fotbalová asociace České republiky a Krajský fotbalový svaz Olomouc.

Děti se v rámci zábavného dopoledne zapojily do sportovních a pohybových aktivit, které nesouvisely pouze s fotbalem. Celkově se akce zúčastnilo okolo 270 dětí ze základních a mateřských škol a školek z našeho okolí. Na fotbalové hřiště „Pod břízami“ se sjely děti např. ze ZŠ Bochoř, ZŠ Troubky, ZŠ Lobodice, ZŠ Věrovany a ZŠ a MŠ Tovačov.

Za přispění krásného slunného dne organizátoři společně s hráči dorosteneckého týmu fotbalového oddílu připravili 17 sportovních stanovišť, na kterých si děti mohly vyzkoušet své sportovní, pohybové a fotbalové dovednosti - koordinaci, balanční dovednosti, různé obměny běhu, skoků, přeskoků, dovednosti s míčem, házení, chytání, kutálení, kopání, ringo, zahrály si pohybové hry a hlavně samotný fotbal.


Z reakcí dětí i pedagogického doprovodu lze soudit, že jsme byla akce velice dobře připravena a děti si sportovní dopoledne náramně užily.