Skip to content
30/5/2019

Nábor v Sebranicích se uskutečnil za dobrého počasí

V úterý 7. 5. 2019 přivítalo fotbalové hřiště v Sebranicích celkem 121 dětí, z 5 školních institucí (MŠ Sebranice, MŠ Lubná, ZŠ Lubná - Sebranice, MŠ Horní Újezd a ZŠ Široký Důl), aby se zúčastnily akce pod záštitou FAČR: Měsíc náborů – Můj první gól.

Děti, v doprovodu svých učitelek a asistentů, přistoupily k plnění sportovně fotbalových aktivit s odvahou a těšením. Během cca 70 minut se ve skupinkách prostřídaly na celkem deseti předem připravených stanovištích.

1. Fotbal 3:3 nebo 4:4
2. Slalom – had – soutěž
3. Střelba míče na přesnost
4. Honička s míčem
5. Fotbal na 4 brány
6. Mrazík
7. Opičí dráha
8. Lano – podbíhaná, přetahovaná
9. Koloběžky
10. Pitný režim

Zájem dětí o postupná plnění stanovišť byl neutuchající, v jejich upřímné radosti a nadšení se u nejmladších začala projevovat únava. Ocenit se rozhodně dá samotná účast dětí, kdy žádná z pozvaných institucí na poslední chvíli svou účast neodvolala. Od zahájení akce nás příroda obdarovala jasnou oblohou a sílou slunečního svitu.

Akci „Můj první gól v Sebranicích“ svojí osobní účastí podpořili pozvaní hosté z okresního i krajského fotbalového svazu, Mgr. Jindřich Novotný, Mgr. Martin Komoň a Jiří Kovárník. Inspirací dětem při osobní návštěvě sebranického hřiště byl do nedávna hrající prvoligový fotbalový záložník Vojtěch Štěpán. A závěrem za zmínku stojí spontánní vzpomínka dětí na nedávno tragicky zesnulého fotbalistu, Josefa Šurala.