Skip to content
27/6/2019

Nábor v Novém Bydžově navštívil také místní odchovanec, Grassroots trenér Otakar Rejfek

V úterý 12. června se na fotbalovém stadionu v Novém Bydžově sešlo na 140 dětí z 5 školských zařízení, aby si společně užily den plný zábavy a radosti z pohybu, které pro ně připravil sportovní úsek přípravek RMSK ve spolupráci s FAČR v rámci projektu Měsíc náborů.


Organizaci akce si vzali za své opět trenéři RMSK, tentokrát – Matěj Novotný, Petr Průcha, Ernest Jablonovský a Vojtěch Mokošín, k hladkému průběhu přispěli již tradiční pomocníci z řad studentů Sportovního managemantu z Gymnázia, VOŠ a SOŠ Nový Bydžov.

Sportovalo se na 10 stanovištích. Děti si procvičily rychlost, obratnost, koordinaci, práci s míčem v ruce i u nohy, či hod na cíl. Organizátory potěšilo, že některé tváře na našich akcích v minulosti již viděli nebo již dokonce navštěvují naše tréninky, pro některé to však možná byl i první kontakt s fotbalovým míčem a prostředím. Ten den však nešlo o vítězství, ale o to, aby děti postupně získávaly kladný vztah ke sportu a k fotbalu zvlášť. Spokojené tváře malých sportovců na konci dopoledne mluvily za vše – vyhráli všichni – i nad horkem, neboť správce hřiště pustil na závěr zavlažování. Po zchlazení děti získaly sladké odměny, včetně nanuků, a pár propagačních materiálů, které dodala Fotbalová asocicace ČR. Ta byla zastřešující organizací dnešní akce, dokonce dodala i dopis kapitána české fotbalové reprezentace určený přímo do rukou rodičů budoucí fotbalové hvězdičky.


Všichni byli velice potěšeni i návštěvou přímo z vedení FAČR, kdy na hřiště zavítal odchovanec cidlinské kopané, trenér RMSK a v dnešní době Grassroots trenér mládeže OFS HK Otakar Rejfek, který vyzdvihl organizaci a poděkoval za hladký průběh akce.