Skip to content
13/12/2021

Fotbalový klub Bílina na konci září uspořádal další fotbalový nábor

Ani špatné počasí neodradilo téměř 100 dětí ze základních škol z obce Bílina zúčastnit se fotbalového náboru a užít si tak dopoledne plné her.

Akce proběhla v úzké spolupráci klubu a zúčastněných škol v Bílině. Hlavním organizátorem byl Mgr. Michal Junek ve spolupráci s GTM OFS Teplice Rostislavem Salákem. Účastníky byly děti z bílinských škol, ZŠ Lidická Bílina, ZŠ Aléská Bílina a ZŠ Za Chlumem Bílina. Pozvány byly děti z 1. a 2. tříd ZŠ. Nábor proběhl vzhledem k počasí na ploše UMT, kterou klub využívá k tréninkové činnosti.

Na ploše byla připravena stanoviště pro jednotlivé pohybové hry se zaměřením na všeobecný pohybový rozvoj, nechyběly však ani hry s fotbalovým míčem. Hry byly vybrány tak, aby děti byly v neustálém pohybu a aby nechyběl zábavný prvek. Cílem bylo děti namotivovat a v krátkém čase vzbudit zájem o účast na reálném fotbalovém tréninku. V průběhu her z dětí vyzařovala snaha o co nejlepší výkony a touha po vítězství. Na konci všichni obdrželi drobný dárek a všichni odcházeli spokojeně. Následně po realizaci náboru do klubu přišlo 8 nových dětí, 6 chlapců a dvě dívky.