Skip to content
1/11/2018

Sluníčko dohlíželo na nábory v Lubech

​Sportovní den pořádaný fotbalovým oddílem TJ Start Luby proběhl dopoledne ve čtvrtek 20. září ve sportovním areálu v Lubech, městské části Klatov.

Akce proběhla především díky výborné spolupráci s vedením mateřských škol, náborového dne se zúčastnilo na 115 dětí předškolního věku.

Náborový den navštívily děti celkem z 4 MŠ z Klatov, dále pak děti z místní mateřské školy v Lubech.

Počasí pořadatelům přálo, bylo teplo a slunečno. TJ Start Luby zajistil pro všechny klatovské MŠ dopravu autobusy jak ráno do Lub, tak i po ukončení náborového dne zpět do jednotlivých školek.

Samotná organizace a sportovní náplň náborové akce probíhala na 6 stanovištích rozprostřených na ploše velkého travnatého hřiště, každé místo bylo obsazeno min. 2 organizátory z řad hráčů a funkcionářů. Náplní byly hry a soutěže víceméně spojené s fotbalem, např. paralelní slalom s míčem,hra na minibranky (malé branky se sítěmi), střelba penalt na brankáře, soutěže v obratnosti s míčem i bez apod. Jednotlivé skupinky dětí jednotlivých MŠ obdržely startovní karty a byly označeny rozlišovacími dresy. Akce byla doprovázena reprodukovanou hudbou vhodnou pro děti. Pro všechny děti bylo zajištěno občerstvení - točená limonáda, rovněž různé sladkosti jako odměna při jednotlivých sportovních disciplínách.

Pro všechny pořadatele a učitelky mateřských škol bylo radostí pozorovat nadšení a zápal většiny dětí při jejich sportování. Při ukončení akce dostaly děti gumové náramky s logem akce a náborové letáky s kontaktními informacemi pro ty, které hned na poprvé fotbal oslovil. A takových bylo hned několik, hned v následujících dnech již jejich rodiče oslovili trenéry klubu s přáním zapsání svých ratolestí do fotbalové přípravky TJ Start Luby.