Skip to content
12/10/2018

SK Kladno dětem kromě sportování zprostředkovalo i návštěvu zázemí klubu

Kladno – Festival sportu! Po letech se opět SK Kladno zapojilo do projektu Fotbalové asociace České republiky – Měsíc náborů.

Na stadion Františka Kloze přišlo přibližně sto dvacet dětí z prvních a druhých tříd základních škol, které si užily sportovní dopoledne.

Trenéři mládeže SK Kladno připravili pro děti deset sportovních disciplín na hlavním stadionu Františka Kloze. Ještě než žáci základních škol vyrazili sportovat, měli možnost prohlédnout si stadion. Nakoukli do šaten, místnosti pro rehabilitaci hráčů, technické místnosti s pomůcky na trénování, kanceláří i na hlavní tribunu.
Poté se sešlo na hrací ploše stadionu všech sto dvacet dětí. Paní učitelky je rozdělili do deseti skupinek a každá skupinka dostala svého kapitána, jednoho z dorostenců SK Kladno, kteří prováděli děti po sportovních stanovištích. Disciplíny byly různorodé – od skákání v pytli, přes pohybovou hru na babu až po střílení na velkou fotbalovou branku či malý zápas.
Na dětech byla vidět veliká radost ze sportu a pohybu. „Akce se vydařila a splnila účel, ukázat dětem, že sport je zábava,“ řekl Jakub Andrýsek, organizátor akce. „Budeme rádi, pokud jsme některé z dětí inspirovali a začne hrát fotbal, nebo dělat jiný sport,“ dodal.