Skip to content
28/8/2018

Organizátoři náborů ve Vyžlovce dětem ukázali, že pohyb je zábava

Dne 9. 5. 2018 uspořádal fotbalový klub SK Vyžlovka ve svém areálu akci Měsíc náborů v rámci projektu Můj první gól z dílny FAČR.

Akce se zúčastnilo celkem 184 dětí z MŠ Jevany, MŠ Kozojedy, Centra ROZUM, ZŠ Vyžlovka a ZŠ Kostelec nad Černými lesy. Během dopoledne si děti vyzkoušely na deseti stanovištích různé disciplíny zaměřené na rozvoj všestrannosti, síly, obratnosti, postřehu a koordinace. Děti se s nadšením přetahovaly lanem, skákaly, cvičily na balančních podložkách, vyzkoušely si opičí dráhu, zahrály si „ocásky“ na „policajty a zloděje“, absolvovaly skákání v pytli a došlo i na slalomy se zakončením. Jako odpočinkové stanoviště posloužil nafukovací skákací hrad a kreslící koutek, kde děti měly možnost nakreslit svůj pohled na pořádanou akci.

Za úsilí, s jakým se do zdolávání disciplín děti pustily, byly na závěr všechny odměněny drobnými dárky. Do areálu SK Vyžlovka zavítal i štáb TV Nova, aby pomohl zdokumentovat sportovní dopoledne a zpopularizovat samotný projekt. Hlavním cílem bylo motivovat děti k pohybu a ukázat jim, že hýbat se je vlastně zábava. Dle reakcí dětí lze soudit, že tohoto cíle se podařilo dosáhnout.