Skip to content
27/8/2018

Náborová akce v Podbořanech proběhla za účasti téměř dvou stovek dětí

Poslední náborová akce v Ústeckém KFS v rámci projektu „Květen – měsíc náborů“ a „Můj první gól“ se konala v náhradním termínu v pátek 8. června 2018 na fotbalovém hřišti v Podbořanech.

Pořadatelem byl domácí klub TJ Tatran Podbořany. Akce se zúčastnilo na 200 dětí z 1. a 2. tříd dvou podbořanských základních škol a dětí ze dvou mateřských škol.

Pořadatelé připravili celkem 12 stanovišť a tak si děti mohly vyzkoušet své dovednosti s míčem a různé pohybové schopnosti. Pořadateli na jednotlivých stanovištích byli studenti ze střední školy a odborného učiliště v Podbořanech, jejich činnost koordinovali trenéři mládeže místního fotbalového klubu na čele se šéftrenérem mládeže Petrem Bezděkem. Trenéři a funkcionáři pořadatelského klubu si od náborové akce slibují doplnění družstev mládeže, která mají od nejmenších až po dospělé. Družstva mladší a starší přípravky hrají v okresním přeboru Lounska, spojené družstvo mladších a starších žáků hraje přebor Chomutovska, dorostenci a muži hrají krajskou I. A třídu. Celkem mají v členské základně aktivní necelou stovku mládežnických fotbalistů.

Na závěr vydařeného sportovního dopoledne obdržely spokojené děti od Grassroots trenéra Ústeckého KFS Jana Štefka medaile a fotbalový náramek. Z rukou předsedy fotbalového klubu Lubomíra Bernarda a místostarosty města Karla Honzla obdržely několik drobných sladkostí.