Skip to content
16/9/2019

Nábor ve Slavkově pořádal mládežnický fotbalový klub FK Javořina

​V pátek 6. září 2019 se v obci Slavkov (okres Uherské Hradiště) konal fotbalový nábor pod patronací Fotbalové asociace České republiky v rámci projektu Měsíc náborů.

Akce se zúčastnily okolní školy MŠ Boršice u Blatnice, MŠ Horní Němčí, MŠ Slavkov, ZŠ Boršice u Blatnice, ZŠ Dolní Němčí, ZŠ Horní Němčí a veřejnost. Celkem si připravené sportovní úkoly vyzkoušelo cca 190 dětí. Nábor pořádal mládežnický fotbalový klub FK Javořina (jedná se pracovní název pro mládež pod TJ Sokol Slavkov). V současné době v tomto klubu trénuje více než 30 dětí v přípravkových kategoriích. Klub směruje ke společné fotbalové výchově i pro okolní vesnice v oblasti pod Velkou Javořinou. Své zaměření směřuje jen na děti a mládež a veškerá podpora v rámci FK Javořina je věnována jim.

Pátečním náborem organizátoři chtěli zaujmout další děti a přilákat je k aktivní sportovní činnosti. Počasí všem účastníkům vyšlo, dětí se zúčastnilo nad očekávání a jejich nadšení a úsměvy byly pro všechny sladkou odměnou. Každý zúčastněný si odnesl spoustu sportovních zážitků a motivační odměnu. Někteří už dokonce projevili zájem o pravidelné trénování ve zdejším klubu. Ve všech ohledech to byla přínosná a vydařená akce.

Organizátoři zároveň velmi děkují Fotbalové asociaci České republiky za podporu akce, všem dětem i jejich doprovodu za účast, Grassroots trenérům mládeže OFS Ondřeji Machalovi a Radovanu Budínovi za pomoc při přípravě i organizaci akce a všem kamarádům pořadatelům za pomoc na jednotlivých stanovištích.