Skip to content
30/5/2019

Nábor v Českých Budějovicích byl pro děti zážitkem

V úterý 28. května 2019 proběhl na hřišti TJ Lokomotiva České Budějovice fotbalový nábor dětí 1. ročníku základní školy Pohůrecká.

Své sportovní dovednosti si vyzkoušely čtyři třídy, celkem 85 dětí. Bylo pro ně připraveno 10 stanovišť (pohybové hry s míčem - házení do krabice a bez míče - "lišky", fotbal 4:4, úpoly - hra "popelnice" a přetahy s judo pásky, bowling, 2 překážkové dráhy, koordinační žebřík, chůze po laně). Na každém stanovišti byl k dispozici patron (žáci 9. ročníku, většina z oddílu TJ Lokomotiva - fotbal nebo házená), který vysvětlil pravidla cvičení a byl prvňáčkům k dispozici.

Děti si v intervalu 6-7 minut prošly jednotlivá stanoviště, která bývají aplikována při trénincích mladších přípravek. Děti měly s sebou lístek, kam dostávala razítka za splnění cvičení. Po absolvování všech stanovišť obdržely pití, sušenku, náramek, samolepku z logem klubu TJ Lokomotiva a informační leták na trenéra mladších přípravek. Akce se velmi podařila, počasí vydrželo, zpětná vazba od paní učitelek byla pouze pozitivní, cituji: "pro děti to byl zážitek, vyřádily se a ještě dnes je bolely nohy."