Skip to content
1/11/2018

Nábor se v Rosicích konal již posedmé

​V pondělí 15. října se fotbalový klub Slovan Rosice letos podruhé přidal k akci Můj první gól, která je určená pro budoucí malé fotbalisty a fotbalistky.

Náborového dne pořádaného pod záštitou Fotbalové asociace České republiky se zúčastnilo téměř 200 dětí z prvních a druhých tříd ZŠ Rosice a předškoláků z mateřských škol Zámecká, Říčanská a Smetanova. Na organizaci celé akce se podílelo přes 40 hráčů a trenérů místního klubu.

Během slunného dopoledne bylo pro děti připraveno celkem 10 stanovišť, kterými je prováděli mladší a starší žáci Slovanu a na samotných stanovištích pak byli připraveni mládežničtí trenéři spolu se dorostenci, kteří dětem jednotlivá dovednostní cvičení vysvětlili a pomáhali jim při jejich absolvování. Děti si jako tradičně mohly například vyzkoušet kopat penalty na brankáře, házet a střílet míčem na přesnost, přetahovat se lanem a skákat přes něj, běžet slalom s míčem, házet tenisákem na přesnost, zdolat překážkovou dráhu a samozřejmě zahrát si fotbal. Na závěr sportovního dopoledne se všichni společně vyfotili a na památku všechny zúčastněné děti dostaly náramek FAČR a fotbalovou medaili.