Skip to content
27/8/2018

Nábor na hřišti SK Modřany přivedl nové fotbalové naděje

Ve středu 30. května 2018 se uskutečnila na hřišti SK Modřany fotbalová akce „Měsíc náborů“, která je součástí projektu „Můj první gól“.

Tento projekt funguje pod záštitou FAČR a jeho cílem je seznámit děti s fotbalem. Akce se zúčastnilo na 300 dětí ze ZŠ Pertoldova a ze ZŠ Rakovského.

Pro děti bylo připraveno 10 stanovišť, na kterých si mohly vyzkoušet celou škálu her a dovedností. Někde na ně čekaly míčové hry, jinde zase koordinační cvičení, nebo pohybová aktivita. Na každém stanovišti na děti dohlíželi nejen trenéři SK Modřany, ale hlavně pomohli lidé z PFS, kteří významnou měrou přispěli k hladkému průběhu celého sportovního dopoledne, a to hlavně díky svým zkušenostem s pořádáním podobných akcí.

Největší odměnou pro všechny byl úsměv a spokojenost dětí, jejich učitelek a učitelů. Všichni se tak nadšeně vraceli zpět do svých škol. Na cestu všechny děti dostaly malý dárek, ať už s motivy klubu SK Modřany, nebo s logem PFS.

Z obou základních škol se dostavilo mnoho pozitivních ohlasů. Díky této akci se přihlásilo do SK Modřany několik nových členů našeho klubu.

Poděkování za akci patří FAČR a Pražskému fotbalovému svazu, jelikož dětí u sportu, a konkrétně u fotbalu, není nikdy dost.